Zdrowe śniadania: kolor różowy
Zobacz oryginał wt., 31/01/2017 - 15:19Kolejna odsłona moich pięknych, kolorowych, ale przede wszystkim smacznych i zdrowych śniadań. Nie mogę się doczekać wiosny i lata, żeby warzywa i owoce do przygotowywania posiłków były świeże, soczyste, pachnące. Na razie jednak mamy piękną zimę i zapasy mrożonek w zamrażalniku, dlatego kombinuję z tego co mam, by stworzyć wartościowe posiłki.
Ostatni post, dotyczący zielonych śniadań ( zobacz tutaj!), cieszył się olbrzymią sławą na blogu, wcale się nie dziwię, śniadanka są proste w stworzeniu, oparte na łatwo dostępnych produktach, a ich przygotowanie zajmuje całe 5 minut. Poprzednio bazą do zrobienia posiłku był szpinak, stąd zielony kolor, dzisiaj wykorzystałam MALINY! zdrowe śniadania zdrowe śniadania
Tak, jak wspomniałam wcześniej, dopóki maliny nie rosną u babci na ogródku, dopóty wykorzystujemy nasze zapasy z zeszłego lata, a mam ich całkiem sporo. Oprócz malin, do stworzenia posiłków wykorzystałam jeszcze świeże mango, mleko, banany, jogurt, płatki owsiane i truskawki.
DESER Z MALINAMI I ŚWIEŻYM MANGO
Składniki:
- 1 szklanka mrożonych malin
- kilka mrożonych truskawek
- 1/3 mango
- 1 szklanka mleka
Sposób przygotowania:
- mocno i dokładnie zmiksować, do uzyskania jednolitej konsystencji
Ten deser śmiało można nazwać lodami. Jest bardzo gęsty i konsystencją przypomina lody malinowe
KOKTAJL MALINOWY Z PŁATKAMI OWSIANYMI
Składniki:
- 1 szklanka mrożonych malin
- 1 banan
- 1/4 szklanki wody
- 1/2 szklanki jogurtu
- 1 łyżka miodu
Sposób przygotowania:
- mocno i dokładnie zmiksować, do uzyskania jednolitej konsystencji
zdrowe śniadania zdrowe śniadania zdrowe śniadania zdrowe śniadania zdrowe śniadania
Artykuł Zdrowe śniadania: kolor różowy pochodzi z serwisu kamperki.com.
Zaloguj się, żeby dodać komentarz.